Efter et år med en verden skjult bag mundbind og forbundet af skærmen, trænger vi alle til at mødes i virkeligheden. Se hinanden i øjnene og se frem mod bedre tider for musikbranchen.
SPOT+ sprang som meget andet over i 2020, men her til september vender det stærkt tilbage som landets vigtigste mødested for den danske og internationale musikbranche. Og måske endda vigtigere end nogensinde før. For selvom branchen har sat hinanden digitalt i stævne over de sidste 15 måneder, så bliver det dejligt endnu engang at kunne sidde i samme lokale til paneldebatter og oplæg om de strømninger, tiltag og aktuelle emner, der er relevante for vores branche – og ikke mindst mødes i den virkelige verden og netværke.
Under overskriften “Talks – Insights – Networking – Inspiration” åbnes der for den 6. udgave af SPOT+ d. 16.-17. september. Herunder kan I få en lille forsmag på en del af årets program til SPOT+, der allerede tager form på bedste måde.
Let’s Talk Sync
Også et indslag i afdelingen for SPOT+ klassikere – det årlige seminar med fokus på aktuelle emner indenfor sync & music supervision.
I år afholder vi igen et open-call til pitch foran udvalgte music supervisors, og så får vi historien bag musikken til Oscar-vinderen ”Druk” fra folkene bag. Filmkomponisten Halfdan E. taler med music supervisor, Lynn Fainchtein om hendes arbejde med musikken til film som ”The Revenant”, ”Babel”, ”21 Grams”, ”Birdman” og ”Roma”.
The Future Perspectives of Sustainability in the Live Sector
Klima og bæredygtighed har længe stået øverst på dagsordenen – også i musikbranchen. Men hvordan implementerer man bedst bæredygtige strategier, der kan gøre musikoplevelsen mere grøn?Dette vil en række folk fra Danmark, Norge og England debattere, og der lægges ud med et oplæg fra William Skeaping – medredaktør på Extinction Rebellion-håndbogen, ‘This Is Not A Drill’.
Let’s Talk Germany
Vores store nabo i syd er stadig et af de største musikmarkeder i verden – et marked, der kun ligger et par timers kørsel væk, og som derfor i mange årtier fra tiltrukket danske musikere og branchefolk. Vi kan helt tilbage til Gitte Hænning og schlager-scenen, op til navne som Laid Back, D.A.D. og Hanne Boel – til i dag, hvor navne som Tina Dickow, Aura, Hugo Helmig og Efterklang fylder klubber og koncerthuse. Nu er den nye generation på spring med navne som Nicklas Sahl, Drew Sycamore, Dopha og Calby.
Vi har samlet en række danske og tyske branchefolk til en snak om, hvad der gør det tyske marked så vigtigt, og hvordan man bedst arbejder dernede.
Post-Covid 19 – hvad lærte vi?
I skrivende stund hænger Covid-19 og dets mange mutationer stadig som en skygge over os – om end der er blevet åbnet mere op. Og årets SPOT Festival bliver efter al sandsynlighed en af de første større festivalbegivenheder herhjemme siden landet lukkede ned d. 11. marts sidste år. En nedlukning, der fik alvorlige konsekvenser for – især – den danske live-branche fra spillesteder til festivaler. Derfor har vi samlet en række af de repræsentanter, der sad i ”situationsrummet” og prøvede at finde løsninger, til en debat om efterdønningerne, og hvad branchen lærte (eller ikke lærte) af denne helt usædvanlige situation. Mød folk fra bl.a. Dansk Live, Danske Koncert- og Kulturhuse, Danske Agenters Sammenslutning, Dansk Artist Forbund
Future Predictions
Med en baggrund fra Spotify og brands som Red Bull, og et mangeårigt arbejde i musikbranchen vil Josh Greenberg fra Green Mountain Lodge, indvie os med sit indblik i musikkens ”krystalkugle”. Det handler om trends, nye formater og nye muligheder for at få musikken ud.
Spotify 10 år
I år er det 10 år siden Spotify gjorde sit indtog i Danmark. Og det blev en ”game-changer” herhjemme. For uagtet iTunes, YouTube og andre digitale platforme er Spotify blevet synonymt med streaming. Og med adgang til stort set hele verdens musikkatalog har vi fået måske også fået en anden tilgang til musik – på godt og ondt. For hvad har det betydet for vores musikforbrug? Skal vi til at tilpasse musikken til formatet for at undgå at blive ”skippet”, hvordan ser fremtidens musiklytning ud, og er debatten om fair fordeling stadig relevant. Disse, og sikkert mange andre spørgsmål, vil en række branchefolk og musikere diskutere, når vi – måske – kipper med flaget for 10-års-fødselaren.
Setlist @ SPOT+ 2021
Den kendte musikbranchejournalist, debattør, analytiker og meget mere, Chris Cooke, fra CMU/Complete Music Update, sætter en række af årets branchegæster i stævne til en snak om aktuelle emner. En slags ”round-up” på årets festival.